Veel gestelde vragen

We snappen dat je binnen je bedrijf veel vragen hebt, dus Bottomlines helpt je graag met alle vragen.

Volgens mij doen jullie de boekhouding, maar ik heb al een boekhouder.

Dat is alleen maar goed. Wij koppelen jouw boekhouding aan ons dataplatform zodat je niet alleen terug kunt kijken, maar vooral ook vooruit. Als jouw boekhouder Yuki, Exact of Twinfield gebruikt is dit zo gebeurt.

Ik heb al een boekhouder, maar wil overstappen zodat ik zeker weet dat de boekhouding 24/7 is bijgewerkt, kan dat?

Mocht je ervoor kiezen om Bottomlines jouw administratie te laten overnemen, dan is dat heel eenvoudig! De afgeronde jaarrekening van je oude boekhouder vormt de basis van jouw administratie. Is deze nog niet klaar? Geen probleem! Bij Bottomlines richten wij alles in, zodat je direct ready-to-go bent wanneer het zover is. Lees gerust verder hoe eenvoudig het is en hoe onze superhelden jou hierbij gaan helpen.

Ik twijfel aan het financiële fundament van mijn bedrijf, kunnen jullie dat voor mij checken?

Ja, dit doen we regelmatig en we hebben daar een framework voor. We merken bij veel ondernemers dat finance niet hun ding is. Veel ondernemers hebben dan ook niet echt een financieel plan, maar meer financiële doelstellingen, zoals behalen van omzet en winst. Daarnaast kijken ondernemers meestal alleen naar hun bankrekening, terwijl wij ons meer bezighouden met de weg daar naar toe.

Ik denk dat ik niet groei, omdat ik te weinig verkoop. Waar ligt dit aan?

Er zijn meerdere dingen belangrijk bij groei. Als je veel verkoopt kan het zijn dat je snel groeit in omzet, maar hoe zit het met je winst? Bij dienstverleners is een goede voorcalculatie net zo belangrijk als de nacalculatie. Als je dit op orde hebt en je weet dat je per project goed verdient, dan ga je echt groeien. Andersom kan het dus ook zijn dat je weinig verkoopt, maar je opbrengt verbetert (resultaat). Wij kijken hier graag naar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zijn jullie een consultancy-, data- of een accountancy bedrijf?

Dat horen we vaker. We zijn dan ook niet makkelijk in een hokje te plaatsen. In principe combineren we verschillende zaken die de ondernemer nodig heeft om ‘aan’ zijn bedrijf te werken i.p.v. ‘in’ zijn bedrijf. Dat betekent meteen dat we vrij breed naar een organisatie kijken en kunnen helpen. We doen eventueel de boekhouding voor jou, maar kunnen ook namens jouw bedrijf optreden als CFO. Doordat we zelf ondernemingen geleid hebben, kijken we eerst altijd hoe de financiële processen binnen een bedrijf lopen. Dit noemen wij het financiële huis. Uit dat huis halen wij weer de belangrijkste data. Die data verkrijgen we door gebruik te maken van de laatste technologie.

Mijn mensen doen niet wat ik wil.

Het is best lastig om je mensen mee te krijgen. Ondernemers ervaren dit vaak als een enorme last en stress. Door een systeem te gebruiken zie je de resultaten en weet je ook waaraan je moet werken, ook als je even niet op de zaak bent.

Waarom zou ik jullie hulp nodig hebben? Ik kan het zelf wel.

Wij denken ook dat veel ondernemers dit zelf wel kunnen. De praktijk leert ons echter dat ondernemers dit niet structureel in een vast ritme volhouden. Zij vallen vaak weer terug in het dagelijks ritme om meer ‘in’ het bedrijf te gaan werken en hebben geen tijd meer om ‘aan’ het bedrijf te werken. Wij helpen jou met het neerzetten van de juiste piketpaaltjes in de vorm van een dashboard, zodat je precies de resultaten ziet.

Waar begin ik mee?

Je kunt het best starten met een sessie waarbij wij jouw financieel huis in de steigers zetten. De uitkomst is een financiële blauwdruk voor jouw onderneming waarmee je verder kunt groeien.

Welke groeimethode gebruiken jullie?

Door onze eigen ervaring met groeiende bedrijven in het verleden te combineren met die van vooraanstaande international bekende ‘groei’-mentoren en boeken zoals ‘Mastering the Rockefeller Habits’ en ‘ScalingUp’ van Verne Harnisch. Die combinatie noemen wij de Bottomlines Methodologie.

Met welke software werkt Bottomlines en waar koppelen jullie mee?

Onze zelfontwikkelde software koppelt vooral aan allerlei bekende systemen, zoals: Yuki, Twinfield, Exact Online, Gripp, Teamleader, Simplicate, Visionplanner, Lightspeed en NMBRS.

Wat is het verschil tussen Bottomlines en een traditionele accountant?

Bottomlines is geen accountant, we krijgen die vraag wel vaker, maar meer een pionier op het gebied van automatisering en softwareontwikkeling in combinatie met finance, sales en marketing. We spreken dezelfde taal en weten hoe belangrijk het voor briljante ondernemers is om altijd een up-to-date administratie te hebben. Onze mensen en systemen hebben geen uurtje-factuurtje-mentaliteit, maar staan altijd met veel plezier voor je klaar.

Dat kost zeker veel geld?

Dat ligt eraan. Bekijk het eens vanuit een andere bril: als de kosten lager zijn dan 1 FTE op de boekhouding of jouw accountant en je krijgt daarbij een systeem dat niet alleen ‘achteruit’ kan kijken maar ook nog eens ‘vooruit’ en je daarbij ook nog zichtbaar groeit, is de rekensom snel gemaakt.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op