Skip to main content

Data, data en nog meer data. We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen. Zo kun je met het gebruik van data steeds beter inspelen op de klantbehoefte waardoor je product of dienst de klantwens beter vervult. Hierbij is het van belang dat je de data op de juiste manier gebruikt.

Afgelopen week vond het tweede event ‘Data Platgeslagen’ plaats. Mark Mastop, Sabrina Cointet en Jos Beks vertelde hier hun persoonlijke data verhaal. Iedere spreker met eigen inzichten over wat wel én juist niet werkt.

Mark Mastop werkt bij Avans Hogeschool in de ‘Digitale Werkplaats’. Mark verkleint de drempel tussen het bedrijfsleven en studenten door hen samen te laten werken aan data opdrachten. De werkplaats is op dit moment bezet door honderd studenten die in groepjes aan de slag gaan met data vraagstukken van bedrijven. Studenten krijgen hierbij de ruimte om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Een ander mooi bijkomend voordeel is dat het gratis is! De Digitale Werkplaats is gevestigd in de ‘Grasso’ in Den Bosch.

Sabrina Cointet is werkzaam als programmamanager bij ‘Driven by Data’. Driven by Data helpt het MKB slim omgaan met data. Zo is Driven by Data een co-partner van ‘Dataweek NL’. De Dataweek die van 25-30 oktober in Den Bosch plaatsvindt is interessant voor iedereen die met data aan de slag wil gaan. Zo kun je je laten inspireren door de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van data. Er zullen verschillende succesverhalen gedeeld worden en nieuwe initiatieven krijgen een podium. Daarnaast is er ook aandacht voor dataveiligheid. We houden je op de hoogte van Dataweek NL op onze socials.

Jos Beks is ICT’er in hart en nieren. Jos zag de kans om de kapsalon ‘Change Kappers’ van zijn vrouw te koppelen aan AI. Door deze interessante data toepassing groeide het bedrijf naar een omzet van meer dan €100.000 extra omzet per jaar. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot drie verschillende locaties die in totaal 37 medewerkers tellen. 

Wij zijn erg onder de indruk van de verhalen van deze inspirerende ondernemers. Wil je er de volgende keer bij zijn? Laat je e-mail achter en blijf op de hoogte van alle evenementen van Bottomlines.