Berend Bouwmeester

Co-founder Bottomlines
Contactgegevens

In de afgelopen 15 jaar heeft Berend Bouwmeester leidinggevende posities bekleed en ervaring opgedaan bij grote en startende softwarebedrijven zoals IBM, Click Commerce, Zuora en SAP Hybris. Zijn interesse ligt zowel bij het uitwerken van de lange termijn strategie, missie en kernwaarden van een organisatie als het opzetten van een operationele sales & marketing structuur die snel resultaat oplevert en voorspelbaar is voor de perioden daarna. Met een brede interesse in allerlei technologieën en verdienmodellen en zijn expertise en ervaring heeft hij een goed beeld wat wel en wat zeker niet werkt.

Zijn uitdaging was om bedrijven die al een hoofdkantoor elders in de wereld hebben in Nederland van de grond af op te bouwen. Met Bottomlines is dit nu ook schaalbaar gemaakt voor start- en scale-up’s. Ondanks alle mogelijkheden waarmee het leggen van contact een stuk eenvoudiger wordt, maakt hij juist heel graag tijd vrij voor een kop koffie.

Met Bottomlines helpt hij Start- & ScaleUps groeien en begeleidt deze (eventueel) naar een mogelijke exit. Daarnaast zit hij in de advisory board van Avans Hogeschool (Business Innovation), zit hij in de adviesraad van een aantal bedrijven, en is hij Ambassadeur van Platform Driven by Data. Op individuele basis coacht hij tevens een aantal ondernemers.

Zijn motto: ‘Succes is pas echt een succes als je het kunt delen.’

In zijn vrije tijd onderneemt Berend graag allerlei sportieve activiteiten met vrouw en kinderen, zoals skiën, voetballen of windsurfen.

Maak ook kennis met deze collega’s