Terugblik: Data Week NL

| Nieuws

Afgelopen week werd het jaarlijkse event Data Week NL wederom in Den Bosch georganiseerd. Voor ons was dit een thuiswedstrijd, ons kantoor in de Gruyterfabriek zit namelijk om de hoek. Tijdens Data Week NL wil de organisatie ondernemers inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is met data, dit is namelijk meer dan je denkt! Tijdens dit event was er ruimte voor onder andere sprekers, workshops en netwerkborrels.

Dinsdag mochten wij een kijkje nemen bij deze week vol met data. Deze dag stond in het teken van ondernemerschap en data. We konden naar verschillende sprekers luisteren en diverse workshops volgen. We volgden onder andere de presentatie over digitale geletterdheid van Mark Mastop en de dynamiek van data platforms van Karin van Steensel.

Data Week NLMark Mastop is werkzaam bij de Digitale Werkplaats Noordoost Brabant van Avans Hogeschool en vertelde wat de Digitale Werkplaats kan betekenen voor bedrijven die interesse hebben in data. Karin van Steensel is werkzaam bij BrabantAdvies. In haar presentatie nam ze ons mee in de onderwerpen die betrekking hebben op data en dashboarding. Karin vertelde dat uit het onderzoek van BrabantAdvies is gebleken dat Brabant meer moet gaan werken vanuit open data en open communicatie omdat dit belangrijk is voor de regio.

Als klap op de vuurpijl namen we een kijkje op de ‘Data Playground’ van Data Delta. Hier zijn we geïnspireerd hoe data later in ons dagelijks leven een rol kan spelen. Op de playground kon je verschillende activiteiten doen die laten zien wat de uitkomst is als je data in de praktijk toepast.

Deel dit artikel:

Terugblik: Het Groeicollege
Bottomlines erkend dienstverlener voor kmo-portefeuille België!