Stage-ervaring | Stage Finance & Control

| Blog, Gastblog, Terugblik

Vandaag gaan we in gesprek met Lars. Lars loopt 20 weken stage bij Bottomlines en hierbij ondersteunt hij het team van Finance Outsourcing en Data Solutions. Hij studeert Finance & Control aan Avans Hogeschool in Breda, hij leert daar onder andere over de werking van bedrijven en de financiering hiervan. Lars past zijn kennis toe in klantopdrachten en maakt hierdoor deel uit van het vaste team van finance specialisten.

In zijn vrije tijd doet Lars aan fitness. Ook vindt hij het ook leuk om andere avontuurlijke sporten te doen. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd actief of doet gezelschapsspellen met vrienden. Ook reist Lars graag en vindt het dan ook fantastisch om lokale mensen te spreken en over hun cultuur te leren.

Waarom heb je gekozen om bij Bottomlines stage te lopen?

Ik wilde graag bij Bottomlines stage lopen omdat het bedrijf me interesseert, vooral omdat ze uiteenlopende financiële diensten verlenen. Naast het leggen van een goede basis voor mij als Financial Control student door het meewerken aan de boekhouding vind ik de ‘Data Solutions’ en het advies ook interessant. Dit komt doordat ik zelf geïnteresseerd ben in het analyseren van bedrijven (in de vorm van aandelen). De stage van Bottomlines omvat al deze dingen en sluit hierdoor goed aan bij wie ik ben en wat ik wil leren.

Hoe vind je de onboarding bij Bottomlines?

De onboarding van stagiaires is geleidelijk en fijn. Toen ik de eerste dag binnenkwam bij Bottomlines wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Toch voelde ik me al snel op mijn gemak. Ik werd gekoppeld aan een buddy, in mijn geval is dit Berrie van Dijck. Berrie begeleidt mij tijdens mijn stage, waardoor ik altijd vragen kan stellen als ik iets niet begrijp. De eerste paar dagen was het rustig kennismaken met alle programma’s en processen van Bottomlines, maar al snel konden we beginnen met het echte werk.

stageplek finance and control

Wat vind je leuk aan het werk dat je doet bij Bottomlines?

Ik vind het contact met onze klanten een van de leukste dingen van het werk dat ik doe bij Bottomlines, dat geeft namelijk een gezicht bij de werkzaamheden die ik voor de klant doe. Zo ben ik een keer op bezoek geweest bij de werkplek van een van onze klanten. Ik vond het het heel leuk om meer te weten te komen over hem en zijn onderneming. Verder ben ik al vanaf kleins af aan financieel bewust en dit is later uitgegroeid tot een grote interesse in de economie, financiën en het bedrijfsleven. Vandaar dat ik uiteindelijk terecht ben gekomen bij de opleiding Finance & Control. Binnen de werkzaamheden die ik bij Bottomlines doe ben ik veel bezig met de financiën van verschillende bedrijven. Dit legt een goede basis voor de werkzaamheden die ik uiteindelijk in de praktijk kan verwachten. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen andere opties zijn binnen mijn opleiding maar het geeft wel een goed beeld over wat er mogelijk is.

stageplek finance and control

Hoe vind je de sfeer binnen Bottomlines?

Naast het contact met de klanten vind ik het contact op het kantoor ook erg leuk, met ons gezellige team is het nooit saai op het kantoor. Er wordt af en toe tussen het werk door een grapje gemaakt en tijdens de lunch praten we gezellig bij. Ook wordt er soms een vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) georganiseerd waar we met het personeel een spelletje doen met een lekker hapje en drankje. Hierdoor leer je elkaar als team op een andere manier kennen. Daarnaast is er een open sfeer en kan ik aangeven als ik iets niet snap of als ik ergens mee zit. Ik vind dit zelf erg belangrijk dus dat dit goed terugkomt bij Bottomlines vind ik fijn.

Waarom is Bottomlines anders dan andere stagebedrijven?

Veel andere bedrijven met een stageplek verkopen alleen producten of verlenen diensten. Die functies zijn puur gericht op het meewerken op de financiële afdeling van dat bedrijf. Dit trekt mij niet echt aan omdat het me heel eentonig lijkt aangezien je dan hoofdzakelijk alleen bezig bent met de boekhouding. Bij Bottomlines is dit anders omdat ze verschillende financiële diensten en producten hebben voor uiteenlopende klanten. Hierdoor kan ik ook af en toe meekijken bij de andere diensten en producten. Een voorbeeld hiervan zijn de Data Solutions. Zo krijg ik een beter zicht van wat er binnen de gehele organisatie gedaan wordt en ben ik bij meerdere zaken betrokken.

Wil jij ook stage lopen bij Bottomlines? Stuur nu een open sollicitatie met je cv en motivatie naar info@bottomlines.com en misschien spreken we elkaar snel!

stageplek finance and control Data

Deel dit artikel:

De voordelen van het koppelen van bedrijfssystemen
Wat is Finance Outsourcing?