Life hacks: slimmer werken

| Blog, Scale-up, Tips

Ondernemers willen slimmer werken. Of het nu gaat om technologische handigheid of simpele trucs, Smart Working is iets wat iedereen op de werkvloer aanspreekt. Rudolphe Dutel ontwikkelde enkele interessante tips & tricks om alles uit je tijd te halen. Lees deze tips & tricks hieronder:

Analoge wekker
Wanneer de wekker gaat, checkt zo’n 80% van de mensen meteen zijn of haar telefoon. Vaak geeft dit al stressvolle gedachtes, nog voordat je dag begonnen is. Houd altijd in je achterhoofd: een rustig begin, is het halve werk.

Telefoongebruik
De gemiddelde persoon checkt 100 keer per dag zijn of haar telefoon, terwijl we slechts 40 keer per dag lachen. Verminder je telefoongebruik en ga effectiever met je tijd om. Afleiding van de telefoon doet afbreuk aan de kwaliteit van je werk.

Focus Friday
Plan een vaste dag in de week waarop je geen afspraken hebt. Gebruik deze dag om je te kunnen focussen en een eventuele achterstand te kunnen inhalen of om vooruit te werken. Goed voor de innerlijke rust!

Social media
Onze nieuwsgierigheid dwingt ons om continu ‘even snel’ social mediakanalen te checken. Twitter, Facebook, LinkedIn, Snapchat… voor je het weet duurt het ‘even snel’ checken al ruim een half uur en is je concentratie verdwenen. Tip van Rodolphe: log uit. Mocht je uit automatisme dan toch social media gaan checken, is het inlogscherm een drempel die je kan weerhouden van het eindeloos rondstruinen.

Naast bovenstaande tips is Rudolphe van mening dat je met een gezond verstand ook een hoop tijd kunt winnen. De een is gebaat bij een langere lunch en de ander bij vroeger beginnen. Wat zijn jouw tips om je tijd effectiever te gebruiken tijdens je werkuren?

bron: deondernemer.nl

Deel dit artikel:

Hoe krijg jij meer controle over de groei van jouw IT-bedrijf?
Hoe houd je als ondernemer je hoofd koel in de zomerzon?