Hoe zorg je voor een Agile mindset?

| Blog, Nieuws, Updates

Een Agile mindset ontwikkelen in jouw bedrijf

Scrum is een onderdeel van het Agile manifesto. Agile is hierin de mindset en scrum het framework. Door de Agile methode kunnen organisaties met veranderingen omgaan in de snel veranderende wereld. Agile streeft naar een slimmere manier van werken. Het doel van Agile is meer waarde creëren in minder tijd.

Agile is een mindset

Tegenwoordig wordt er steeds meer in teams gewerkt. Er is veel interactie en overleg om tot de juiste resultaten te komen. Dit is niet altijd zo geweest, er zijn veel bedrijven waar iedereen individuele taken heeft. De resultaten worden vervolgens gecommuniceerd naar de teamleider. De teamleider communiceert de resultaten naar de leidinggevende. Bij Agile heb je deze tussenstappen niet maar werkt iedereen op hetzelfde niveau.

Wat is een agile mindset?

Een agile mindset bestaat uit drie onderdelen:

  1.  Een klein zelfsturend team
  2. De organisatie handelt alsof het één groot netwerk is
  3. Waarde leveren naar de klant

Als je deze drie kenmerken samenvoegt ontstaat er een Agile mindset. Er ontstaat dan ook een grote toename van waarde binnen de organisatie. De krachten worden gebundeld in plaats van dat iedereen individueel werkt. 

De Agile mindset bestaat uit verschillende aspecten, dit maakt het soms complex. Het bestaat uit kleine onderdelen waarmee de juiste mindset gecreëerd wordt. Hieronder enkele voorbeelden;

  • Samenwerken staat voorop
  • Het team is zelfsturend
  • Het werktempo is haalbaar
  • Reflecteren om te blijven groeien
  • Teamleden hebben plezier in deze manier van werken
  • Er is openheid en transparantie binnen het team
  • Meebewegen in de snelle veranderingen 

Wil jij een Agile mindset creëren binnen jouw team en weet je niet waar je moet beginnen? Bottomlines kan je daarbij helpen. Neem hier contact met ons op en wordt een zelfsturend scrum-team.

Bottomlines Nederland
T: +31 (0)73 30 30 880
E: info@bottomlines.com

Bottomlines België
T: +(32) 48 44 13 131
E: info@bottomlines.com

Deel dit artikel:

Afscheid Sacha en Tessa
Hoe pas je Scrum toe in jouw bedrijf?