Hoe digitale transitie en data zorgen voor een voorsprong op je concurrent

| Blog, Scale-up

In het Nederlandse bedrijfsleven is 54 procent van de bedrijfsprocessen gedigitaliseerd. Zo blijkt uit onderzoek onder ruim 200 grote en kleine Nederlandse bedrijven. Wil je als ondernemer succesvol zijn, is het omarmen van een digitale transitie noodzakelijk vindt Martijn Kerkhof, co-founder bij Bottomlines.

“Veel traditionele bedrijven hebben nog niet begrepen hoe belangrijk technologie voor hun bedrijf is. Er moet op het gebied van digitalisering een tandje bij worden gezet.”

Bedrijfsleven staat aan begin digitale transitie
Veertig procent van de bedrijven denkt overigens dat het bedrijfsleven in Nederland nu aan het begin van een digitale transitie staat. De bedrijven die aan het onderzoek deelnamen, gaven aan de komende jaren op digitaliseringsgebied stappen te willen zetten.

Van bedrijven met 2 tot 10 medewerkers maakt op dit moment slechts 40% gebruik van automatiseringssoftware. Excel, Word, Mail en een eenvoudig boekhoudpakket zijn voor deze bedrijven de belangrijkste hulpmiddelen.

Voorsprong door inzicht in data
“Digitalisering van processen biedt ondernemers een voorsprong door beschikbare data”, benadrukt Martijn Kerkhof. “Aan de hand daarvan kunnen onderbouwde beslissingen worden genomen.” Vaak is er bij de programma’s die start- en scale-ups gebruiken echter geen borging van handelingen en ontbreekt de tijd om data überhaupt te analyseren.

Wil je als bedrijf succesvol zijn is omarming van digitalisering van bedrijfsprocessen noodzakelijk. Martijn: “Het meest gedigitaliseerde proces is de verwerking van bankmutaties. Door nu de gehele keten van het eerste klantcontact tot aan de factuur, gekoppeld aan je boekhouding en jouw bank te automatiseren, ontstaat inzicht in waardevolle data die je helpen je bedrijf beter te maken.”

Financiële buddy als extra service
Bottomlines biedt met een financiële buddy een extra service die ondernemers helpt met het automatiseren van de financiële backoffice, het analyseren van data en adviseert bij het nemen van beslissingen om verder te groeien.

Kijk hier voor meer uitleg over onze aanpak en neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Deel dit artikel:

Ambitieuze ondernemer? Alleen met geld kun je niet succesvol groeien!
Het magische getal