Daarom is ‘in control’ cruciaal voor startende ondernemer

| Blog, Scale-up

Veel ondernemers starten in september of oktober met hun bedrijf. Een periode die redelijk voor hand ligt. Zo vlak na de zomervakantie komt het bedrijfsleven weer op gang en daar liften jonge ondernemingen graag op mee. Het spreekt voor zich dat, wil je als starter succesvol zijn, je goed beslagen ten ijs moet komen. En daar wringt hem nog te vaak de schoen. Zo vergeten veel ondernemers dat bij het starten meer komt kijken dan alleen de inschrijving bij de Kamer van Koophandel of het maken van een ondernemingsplan. Hoe staat het na een jaar met de levensvatbaarheid van deze nog prille ondernemingen? Zijn ondernemers nog net zo enthousiast als in het begin of moeten ze hun verwachtingen bijstellen?

Laten we een aantal cijfers op een rij zetten. Zo blijkt uit onderzoek dat 31 procent van de ondernemers een bedrijf start om eigen baas te zijn. Verder werkt 23 procent van de starters het eerste jaar wekelijks meer dan 48 uur aan het eigen bedrijf. Ruim 70 procent gaat van start met een ondernemingsplan. Ook zijn er in Nederland de afgelopen vijf jaar ruim 540.000 MKB-bedrijven bij gekomen.

Toch besluit zo’n 80 procent van de starters na 18 maanden hun activiteiten te staken. Soms zelfs al na kortere tijd. De reden is vaak het gebrek aan een goede voorbereiding en het feit dat veel ondernemers weinig kaas hebben gegeten van de financiële huishouding van hun onderneming. En dat is ontzettend jammer. Bottomlines helpt ondernemers met het vertalen van hun doelstellingen in hapklare, actuele en geautomatiseerde informatie, waar je als bedrijf direct iets mee kunt. Van controle naar inzicht en groei. Van je boekhouding tot aan de juiste waardebepaling van jouw bedrijf.

Wij leggen je graag onze aanpak verder uit en laten wij je zien hoe je jouw eenvoudig in control krijgt en houdt. Neem voor een vrijblijvend advies op maat contact met ons op of ontmoet ons tijdens de volgende Startersdagen:

Contact opnemen met Bottomlines

Deel dit artikel:

In control or not? Zo jaag jij jouw dromen na!
5 boekhoudkundige problemen die jouw financieringsaanvraag kunnen ruïneren.