Arrivederci! 5 ‘Groeiobstakels’ om na de vakantie echt afscheid van te nemen.

| Blog

Op mijn (bijna ;-)) dagelijkse hardloop rondje tijdens mijn heerlijke zomervakantie in Umbrië (Italië) kwam ik elke dag deze verkeersborden tegen. Het is het moment dat je uit het plaatsje naar beneden rent. Het zware werk (bergop) was dan al achter de rug, dus kon ik mij lekker en vrij eenvoudig naar beneden laten ‘vallen’. Als je goed kijkt zie je nog net op de achtergrond het mooie meer van Trasimeno.

Arrivederci

Arrivederci (tot ziens), staat er met grote letters op het bord. ‘We zouden het fijn vinden als je nog een keer bij ons terugkomt’. Tegelijkertijd staat er links voor het plaatsnaambord meteen een aantal opvallende waarschuwingsborden. Zijn ze goed in, daar in Italië, hoe meer hoe beter lijkt het soms. Alsof de burgemeester nog op het laatste moment wil zeggen; ‘Bij ons is het veilig, maar buiten ons dorp ben je weer echt op jezelf aangewezen’ of ander gezegd; ‘Buiten ons dorp wordt het hobbelig en kun je zo maar van de weg af raken’. Hoe toepasselijk.

Wellicht ben je inmiddels ook weer terug en heb je tijdens de vakantie besloten om een aantal zaken eens goed met frisse energie aan te pakken, om eindelijk eens door te groeien. Maar hoe? Wellicht zie jij ook voor jou en jouw bedrijf een aantal hobbels of obstakels op de weg, of je weet niet wat het precies is. Het is ook vaak een periode dat ondernemers nerveus worden of stress krijgen, omdat je er gewoon de vinger niet achter krijgt, hoe ze op te lossen. Vaak is de goede wil er wel, maar wellicht verzand je alweer snel in de dagelijkse gang van zaken, en blijft alles bij het oude. Wat zijn dan die obstakels, wat ervaar je op dat moment, en met name, hoe los je ze op.

Top 5 urgente obstakels

Uit eigen onderzoek bij vele MKB of KMO bedrijven in Nederland en België, hebben wij een top 5 samengesteld van meest urgente obstakels, wat je als ondernemer ervaart op dat moment én wat je eraan kunt doen, zodat je door kunt groeien.

  1. Veel tijd kwijt aan brandjes blussen, te veel bordjes in de lucht
  2. Administratief werk vergt veel tijd en wordt steeds meer.
  3. Onvoldoende inzicht in de financiële performance (groei ik eigenlijk wel of heb ik alleen meer medewerkers)
  4. Tegenvallende rendement uit de omzet (winst blijft achter bij omzet groei)
  5. Wat is de waarde van mijn bedrijf als ik zo door ga.

Hoe dan?

Nu zijn wij net als jij net terug van onze vakantie, en barst je nog van de energie om de zaken eens goed en structureel aan te pakken. We gaan de obstakels dus niet 1 voor 1 behandelen en uitgebreid uitdiepen. Volgens mij weet je wel of dit bij jou aan de hand is of niet. Bovendien (als je dit ervaart) ben je op zoek naar een oplossing of een aanpak en niet op zoek naar een verhaal wat alleen maar op de blauwe plekken zit te drukken. Ik heb ook liever dat je mij de ‘hoe dan?’ vraag bij mij aan tafel stelt.

4 vervolg ideetjes

Om de bovenstaande groeiobstakels binnen jouw jouw bedrijf aan te pakken heb ik 4 ideetjes voor jou, zie de links hieronder. je hoeft alleen maar door te klikken.

  1. Ik breng je ter inspiratie nog even terug naar de zomervakantie met ‘5-tips-om-tijd-naar-je-hand-te-zetten-en-te-groeien’
  2. Je komt naar mijn kantoor en boekt een vrijblijvende ‘Scale-Up’ sessie. Dit is een inspiratie sessie van 2 uur waarin we naar jouw huidige situatie kijken en laten we ‘live’ zien hoe dit bij andere vergelijkbare bedrijven werkt. Je kunt deze direct via onze website boeken. Boek hier jouw ScaleUp Inspiratie Sessie
  3. Je schrijft je in voor één van onze Scale-Up diners in Nederland of België, waarin mede ondernemers hun kennis en expertise delen om er samen van te leren. Uiteraard is het ook een bron van nieuwe contacten. Op zo’n avond kun je in je eigen comfort zone luisteren naar verhalen van ondernemers. Je investeert alleen jouw tijd. De eerst volgende is in België, deze doen we samen met Juridisch Adviesbureau Jurico op 10 oktober te Laakdal. Voor meer info en aanmelding zie deze link. Aanmelden Evenement ‘Eerst doen, dan denken?’
  4. Op 29 oktober organiseren wij samen met het management consulting bedrijf in2improvement ook een diner avond in Hellendoorn. Aanmelden en meer informatie vind je hier.‘How to make your company grow above your imagination and abilities’

 

Arrivederci! En mogelijk tot snel. 

 

Blog van Berend Bouwmeester

 

 

Deel dit artikel:

Scaling Up Checklist ✅
Life hacks: slimmer werken