Al die kleine lettertjes tellen toch niet?

| Blog

Door: Bram Agten

Al te vaak hoor ik ondernemers zeggen: ‘Al die kleine lettertjes dienen tot niets, wanneer de zaak voor de rechtbank komt tellen ze toch niet.’

Vreemd, denk ik dan. Ik gebruik al vanaf de start op maat gemaakte handelsdocumenten, waaronder ‘de kleine lettertjes’ en bij mij werkt dat prima, ook in rechte.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat jouw kleine lettertjes, of algemene voorwaarden, correct zijn opgesteld. Je moet uiteraard wel de wet respecteren. En niet alleen dat, die voorwaarden moeten wel iets zeggen over je bedrijf en niet evengoed over de slager om de hoek.

En dan moet je ze ook nog wíllen gebruiken. Het heeft inderdaad geen zin om ingewikkelde teksten te laten opstellen om ze dan toch niet te gebruiken omdat je ze te moeilijk vindt of omdat je vreest dat ze klanten zullen afschrikken. Dat kan niet de bedoeling zijn.

“Ik hoor je al denken: maatwerk is kostbaar werk, dat zal wel weer flink wat kosten.”

Je hoort mij al komen: maatwerk! Goede algemene voorwaarden zeggen iets over jouw manier van werken en de afspraken die je met klanten zou willen maken. Ik hoor je al denken: ‘maatwerk is kostbaar werk, dat zal wel weer flink wat kosten’.

Dat hoeft niet zo te zijn. Je kan immers vertrekken van een algemeen kader met alle spelregels rond betalingstermijnen en dergelijke, en die aanvullen met specifieke bepalingen die voor jouw onderneming van belang zijn.

Wil je weten hoe wij dat aanpakken of zoek je wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Stuur je huidige voorwaarden naar ons en wij geven je vrijblijvend tips en tricks om je algemene voorwaarden te verbeteren. We helpen je graag.

“Samenvattend, goede algemene voorwaarden moeten compact en to the point zijn. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn.”

Je kan ook altijd een videocall aanvragen of een vrijblijvend bezoek van één van onze adviseurs. Ga naar de contactpagina en vul het contactformulier in, wij doen de rest.

Deel dit artikel:

Internal Reporting
Groeien doet pijn… Of niet?