Afscheid Sacha en Tessa

| Blog, Nieuws, Terugblik

Tessa en Sacha hebben beide het afgelopen half jaar bij ons stage gelopen als Business Innovators. De 20 weken zijn voorbij gevlogen en vandaag is alweer hun laatste dag. In de 20 weken hebben wij zowel Tessa als Sacha zien groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Tijdens de stageperiode hebben ze veel mogen leren en hebben ze de vrijheid gekregen om zichzelf te ontplooien, maar ook wij hebben nieuwe dingen van hen geleerd. Benieuwd naar hoe Tessa en Sacha hun stageperiode hebben ervaren bij Bottomlines? Lees dan snel verder!

Tessa

Wat waren je taken binnen Bottomlines?
Als Business Innovator ben je binnen een bedrijf een beetje een alleskunner, dat is wat ik ook heel leuk vind bij Bottomlines, je doet veel tegelijk waardoor je snel moet kunnen schakelen. Ik was onder andere actief in het Marketing- en Communicatieteam samen met Sacha, Iris, Berend en Martijn. Ik verdiepte mij in verschillende onderwerpen waar ik voordat ik mijn stage begonweinig kennis van had. Zo schreef ik verschillende blogs over cashflow, medewerkersparticipatie, data en dashboarding.

Verder was ik ook actief in het team van het ‘Eigenaardig Incubator Program’ powered by Bottomlines. Ik heb hiervoor achter de schermen veel geregeld samen met Berend. Zoals de sociale media, landingspagina en de intakegesprekken. Dit was voor mij een hele leuke ervaring.

Wat heb je geleerd afgelopen half jaar?
Ik heb ontzettend veel geleerd het afgelopen jaar. Professioneel heb ik kennis opgedaan over de werkwijze van Bottomlines en over onderwerpen zoals cashflow, dashboarding en data. Persoonlijk ben ik ook gegroeid, zo ben ik minder bang om mij uit te spreken en weeg ik mijn woorden beter af. Verder was een van mijn leerdoelen dat ik meer wilde leren over SEO en WordPress. Vanuit Bottomlines kreeg ik het vertrouwen om hiermee aan de slag te gaan. 

Wat is je bijgebleven?
Zoals Berend altijd zegt ‘Alleen ben je sneller, samen kom je verder’, zo is de sfeer bij Bottomlines ook; je doet het samen. Elke collega maakt tijd om je wat uit te leggen of te leren. Zo heb ik enorm veel geleerd op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Ook ben ik erg dankbaar voor de tijd die Berend vrij maakte om ook mij als persoon te leren kennen.

Verder was ik bij Bottomlines geen stagiaire maar voelde ik mij onderdeel van het team. Dit kwam mede doordat er gekeken is naar de kwaliteiten die ik heb als persoon. Dit zijn drie dingen die mij zullen bijblijven en waar ik met een goed gevoel naar terug kijk.

Sacha

Wat waren je taken binnen Bottomlines?
Het afgelopen halfjaar heb ik met trots deel uit mogen maken van het Marketing- en Communicatieteam van Bottomlines. Hier hield ik mijzelf voornamelijk bezig met de content voor de socials. Alle berichten op LinkedIn, Facebook en Instagram die je voorbij zag komen waren veelal in samenwerking bedacht en geschreven door mij. Verder schreef ik diverse blogposts voor op de website en maakte ik content voor Instagram. Hierdoor kon ik mijn creativiteit dan ook echt kwijt!

Wat heb je geleerd afgelopen half jaar? 
Het afgelopen halfjaar is in positieve zin voorbij gevlogen. Zelf heb ik als Business Innovator een aantal doelen opgesteld welke ik graag aan het eind van mijn stage wilde behalen. Zo zou ik graag sterker in mijn schoenen willen staan om ook eens een keer ‘nee’ te zeggen wanneer iets niet uitkomt qua tijd of werk. Ook wilde ik mijzelf communicatief ontplooien om sterk en zelfverzekerder over te komen. Met trots kan zeggen dat ik deze doelen zeker heb behaald. Verder heb ik het afgelopen half jaar enorm vrij mogen zijn om mijn werktaken in te delen in wat voor mij het beste werkt. Zo heb ik geleerd om efficiënt te werk te gaan en nog meer mijn verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het uitvoeren van werktaken. 

Wat is je bijgebleven? 
Er zijn enorm veel leuke en mooie momenten geweest en de stageperiode zelf zal mij zeker bij blijven. Niet alleen de stage zelf heb ik als prettig ervaren maar ook het samenwerken met collega’s. Om onderdeel uit te mogen maken van een gezellig team die altijd voor elkaar klaar staat zal ik niet vergeten. Elke maandag was een vaste dag voor meetings waarin we veel bespraken. Alles wat hier gedaan en besproken werd zal mij zeker bij blijven. Maar ook zeker de gezellige vrijdagmiddagborrels die werden gehouden toen Corona het nog toeliet. Hierin kwam het teamgevoel nog sterker naar voren en kon je elkaar nog beter leren kennen. Ik kan dan ook zeker zeggen dat ik mijn stageperiode met een prettig gevoel afsluit.

Deel dit artikel:

Key Performance Indicators Explained
Hoe zorg je voor een Agile mindset?