5 tips om de tijd naar jouw hand te zetten en door te groeien!

| Blog, Tips

Juli en augustus zijn in de meeste gevallen de vakantiemaanden waarin je als ondernemer een paar weken vrij hebt of het wat rustiger aan kunt doen. En zeg nu eens eerlijk, hoe geweldig zou het zijn om ieder jaar wat langer te kunnen genieten van de luxe van meer tijd. Om nieuwe energie te laden voor de rest van het drukke jaar, om nieuwe inspiratie op te doen of je nu eens volledig te kunnen concentreren op een nieuw project. Die extra tijd komt echter niet vanzelf. Die tijd maak je als ondernemer. Met deze vijf handige tips helpen wij je op weg om de tijd naar jouw hand te zetten.

1 Laat de techniek voor jou werken

Als moderne ondernemer maak je ongetwijfeld gebruik van allerlei digitale hulpmiddelen en apps die je tegenwoordig ter beschikking staan. Zorg er alleen voor dat deze tools voor jou aan het werk gaan en niet andersom. Maak daarom gebruik van handige tools om je berichten op social media in te plannen en ga dus zelf niet de hele dag facebooken. Heb je last van een ‘e-mail syndroom’, maak dan zeker eens gebruik van e-mailautomation waarmee je op de juiste momenten contact met jouw klanten en prospect houdt zonder zelf continue achter je mailprogramma te moeten kruipen.

2 Denk ook in online diensten

Zet jouw diensten om in een online product. Deel je kennis en diensten via online trainingen of e-books die mensen kunnen aankopen. Zie jezelf als een exclusieve dienst. Ben je dus zelf bij een opdrachtgever aan tafel gewenst dan is dit offline tijd die geld kost.

3 Werk in de cloud

Digitaliseer wat nodig is en zeg vaarwel tegen je papierbak, je postvakjes, je stapels… Archiveer documenten en je werk in de cloud. Op die manier heb je alles overzichtelijk op één online locatie staan en heb je hiertoe 24/7 toegang vanaf al je devices. Wij kunnen er zelf over meepraten. Je bespaart als ondernemer op die manier veel tijd aan het zoeken naar dat ene document.

4 Zeg geen ‘nee’ meer tegen jezelf

Stop met ja zeggen tegen een ander als je eigenlijk nee tegen jezelf zegt… Wat we hiermee bedoelen is heel eenvoudig. Die wekelijkse meeting zonder concrete agenda. Koffiedrinken om alleen maar te kijken ‘wat we voor elkaar kunnen betekenen’? Ben kritisch en zeg nee tegen alle activiteiten waarin je geen directe meerwaarde ziet. Let eens op hoeveel tijd je hiermee overhoudt. Kostbare tijd die je als ondernemer wel veel beter kunt benutten.

5 Automatiseer je administratie

Wij hebben ze nog niet ontmoet: ondernemers die plezier beleven aan hun financiële administratie bijhouden. Het hoort er echter wel bij maar kost ondernemers onnodig veel tijd. Maak het je dus makkelijk en gebruik hiervoor een online boekhoudsysteem. Of nog beter laat de boekhouding voor je doen. Want als moderne en ambitieuze ondernemer kies je natuurlijk voor vrijheid en gemak. Hier kunnen wij je uiteraard bij ondersteunen. Maar daar hoeft het wat ons betreft niet bij te blijven. Integendeel zelfs! We helpen je namelijk ook bij het realtime inzichtelijk maken van je cijfers en zorgen dat jouw bedrijf succesvol kan doorgroeien.

Lees hier meer over onze aanpak en hoe jij hier direct van profiteert.

 

Bron: business.nl

Deel dit artikel:

‘In control or not?’
In 4 stappen naar een winstgevende webshop