Groeien doe je niet alleen

Onze kracht is een unieke combinatie van finance, sales en natuurlijk onze ervaring. Wij creëren échte waarde voor jouw bedrijf en voor jou als ondernemer, vanuit een financiële grondslag. Want groeien doe je met Bottomlines.

Het scale-up groeiprogramma!

Elk bedrijf loopt door dezelfde groeifasen. Vaak denk je dat de omzet bepalend is, maar wist je ook dat het aantal medewerkers nog meer bepaalt in welke fase jij zit?

Alles groeit mee met het aantal medewerkers. Natuurlijk, je cultuur kan onder druk komen te staan. Maar wat dacht je van de werkprocessen, meer overlegmomenten en -vormen, meer inefficiëntie en dan natuurlijk niet te vergeten jouw eigen kwaliteiten als manager en leider van de club? Kortom, hoe harder je groeit, hoe complexer het dreigt te worden. Maar is dat niet juist de uitdaging?

Ons scale-up groeiprogramma gaat jou ondersteunen om deze knelpunten op te pakken en te vertalen naar concrete acties die je moet ondernemen. Dit doen wij in 3 stappen:

Wat zijn jouw belangrijkste groei indicatoren?

Wij helpen je graag om deze in kaart te brengen. Beantwoord de vragen van Tom en hij stuurt je direct een advies per e-mail!

Stap 1:

Als basis beginnen wij met het goed inrichten van een financieel fundament. We brengen in kaart hoe we met een digitale straat jouw processen kunnen digitaliseren. Daarnaast bepalen we welke data je nodig hebt om je onderneming te laten groeien.

Samen controle krijgen over jouw financieel fundament?

Stap 2:

We gaan aan de slag om jouw financiële fundament te implementeren. We digitaliseren je processen, koppelen de systemen en optimaliseren de datastromen (digitale straat). Van inkoop tot je (digitale) facturatie, loonverwerking en jaarrekening. Samen vertalen we jouw groeidoelstellingen in een financieel plan en KPI’s. De digitale straat wordt aan ons dataplatform verbonden en zo creëren we inzicht in jouw belangrijkste (financiële) stuurdata. We geven je een ‘magisch getal’ en laten zien wat de waarde is van jouw onderneming.

 

Meer weten over de waarde van jouw bedrijf?

Stap 3:

We identificeren samen met jou (maximaal vijf) gebieden die de groei van jouw onderneming versnellen. Dit noemen we de ‘impact five’. Deze gebieden zetten we op jouw eigen groeibord. Vervolgens kun je aan de hand van het groeibord snelle verbeteringen implementeren die je bedrijf helpen om te groeien. In sprints van drie maanden verbeter je elke keer een groeionderdeel. Dit doe je samen met je team of met één van onze coaches.

 

Klaar om te starten met de groei van jouw bedrijf?

Optioneel:

Met de ‘Bottomlines methodologie’ zorgen wij ervoor dat je altijd naar actuele data kijkt. We hebben namelijk een volledige financiële afdeling voor jou beschikbaar met jouw persoonlijke boekhouder, jurist en fiscalist. Per kwartaal kijkt een finance specialist naar jouw cijfers en plaatst daarbij de ‘high impact verbeteringen’ op het groeibord. Op de achtergond verzorgen wij de boekhouding, alle belastingaangiftes, je jaarrekening en deponeren wij de publicatiestukken voor de KvK. Bij Bottomlines huur je in feite je eigen finance afdeling in waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn, voor een vast bedrag per maand.

 

Meer weten over een externe eigen finance afdeling?

Klaar om te investeren in jouw onderneming?

Tom geeft je graag meer inzicht en vertelt je waar Bottomlines jou mee kan ondersteunen. Beantwoord zijn vragen en hij stuurt je direct een advies per e-mail!